Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/7/6/1/brandangel.nl/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284
 In #keepitreal, Actualiteit, Blog, Irritatie

Beste directie Tuincentrum Overvecht,

Het is vandaag lekker zonnig, maar helaas zal ik vandaag niet buiten kunnen lunchen. Mijn parasol is namelijk kapot en ik vind het te warm om in de volle zon te zitten. Dat is eigenlijk best raar, want een maand geleden heb ik een parasol bij jullie gekocht. Het gaat om de parasol Diveria, een huismerk en heeft de waarde van 199 euro. De parasol is na twee weken kapot gegaan, toen ik buiten aan het lunchen was met mijn kinderen. Er kwam een vlaag wind onder de parasol (en nee, wij eten niet met storm buiten. Het was lekker weer en waaide een beetje). De parasol pakte de wind, klapte naar boven. Direct brak het mechanisme waar je de parasol mee open doet. Helaas konden we de parasol niet meer openen vanaf dat moment.

Het euvel in drie beelden.

Figuur: Het euvel in drie beelden.

Hier kan ik niets mee!

Aangezien ik een vaste klant ben bij jullie, ging ik gisteren vol vertrouwen naar jullie winkel in Utrecht op de Gageldijk. Daar legde ik het verhaal uit aan jullie vestigingsmanager, Erwin van ’t Ent. Toen ik klaar was met bovenstaand verhaal, keek meneer Van ’t Ent mij aan met een vermoeide blik. Hij zei toen direct: “Hier kan ik niets mee!”

Kansloze zaak

Met stomheid geslagen keek ik hem aan. Ik dacht dat ik het niet goed begreep en vroeg hem wat hij bedoelde. In mijn ogen gaat het om een groot bedrag en verwacht ik een kwalitatief hoogstaand product wat wel tegen een stootje kan. Hij ging door met te vertellen dat hij mijn verhaal niet vertrouwde. Zo zou deze parasol nooit kunnen afbreken nadat er een ‘vlaagje’ wind (waarmee hij er eigenlijk op doelde dat ik kennelijk met storm buiten heb gegeten) onder komt. Dit gevalletje viel wat hem betreft dus niet onder ‘normaal gebruik’ en kon ik niet gebruik maken van welke garantieregeling dan ook. Wat hem betreft kon ik nog een mailtje wagen aan ‘het hoofdkantoor’, maar zijn lichaamstaal zei mij ook dat dat een kansloze zaak zou worden……

Verbaasd

Na deze woorden was ik zo machteloos en boos, dat ik me vervolgens schuldig heb gemaakt aan een poging tot emotionele chantage (ja, ik beken). Ik zei dat ik niet zo heel klantvriendelijk vond. Ik vervolgde met te zeggen dat als dit geval niet onder garantieregeling zou vallen, ik zeer waarschijnlijk niet meer bij Tuincentrum Overvecht een parasol zou kopen. Hij keek mij wederom vermoeid en emotieloos aan en zei: “Dat is dan maar zo.” Verbaasd liep ik de winkel uit terug naar mijn auto, met onder mijn armen een maand oude, kapotte parasol van tweehonderd euro…. Die ligt nu nutteloos in mijn tuin, in de (waarschijnlijk kansloze) hoop ooit weer meegenomen te worden om ingeruild te worden voor een bruikbaar exemplaar.

Bedonderd

In mijn frustratie wil ik iets doen. Ik ben boos en wil laten weten dat ik me al die jaren bedonderd voel. Het voelt namelijk alsof ik jarenlang welkom was om veel geld te besteden aan tuinbanken, tegels, plantjes, tuinaarde en weet ik niet meer wat voor de tuin, maar als er iets mis is geven jullie niet thuis. Daarbij denk ik: “Wacht even, al zou ik nog nooit bij jullie zijn geweest, het kan niet dat een parasol van je huismerk (waar je dus als Tuincentrum je naam en faam aan verbindt) binnen een maand kapot is, waarna je simpelweg zegt: “Daar kan ik niets mee!”

Beleving

Wat schetst mijn verbazing als ik bij thuiskomst de website van jullie bekijk en lees op http://www.tuincentrumovervecht.nl/over-ons :

“Met alleen een zeer compleet assortiment zijn we er nog niet. Een bezoek aan een tuincentra valt of staat met goed advies, goede service en de juiste beleving.”

Wilt u weten wat mijn gevoel van beleving is van uw service? Dat me een oor wordt aangenaaid. Dat is fijn en prettig als je Vincent van Gogh bent, maar niet als je klant bent bij Tuincentrum Overvecht.

Advies: #keepitreal

Waarschijnlijk bedoelt uw vestigingsmanager het niet zo kwaad en heeft u na uw overname van deze winkelketen de procedures aangescherpt. Zo hebt u wellicht uw retourneerbeleid aangepast. Als gevolg daarvan waren de handen van de heer van ’t Ent gebonden (Dit verzin ik allemaal niet, dat heb ik gehoord van de heer van ’t Ent). Dat is een duidelijke keuze en dat kan ik respecteren. Wees daar dan wel gewoon eerlijk over voordat u mij iets verkoopt. Mijn advies voor u: Als dit uw beleid is voor service, zeg dan gewoon dat je mensen wel dingen wilt verkopen, maar dat ze niet hoeven terug te komen als er iets mis is! #keepitreal

De groeten,

Robert J. Engel

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search